Aneo frigjør oss for mye arbeid

Da Ragnvald og resten av styret i Ullernåsen Boligsameie skulle finne en totalleverandør for elbillading, var det Aneo som vant anbudskonkurransen. Når vi tar oss av alt som har med elbillading å gjøre, kan styret heller prioritere opp andre viktige oppgaver i sameiet.

Stort sameie – mange ansvarsområder 

 – Jeg har bakgrunn fra kraftbransjen, og har tidligere jobbet med å etablere ladeinfrastruktur som styremedlem i Grønn Kontakt, forteller Ragnvald Nærø, som i en årrekke har vært styreleder i Ullernåsen Boligsameie.

Ullernåsen Boligsameie i Oslo ble etablert i 1975, og har siden den gang blitt til et familievennlig, idyllisk og rolig område med flere og flere elbileiere.

– Dette er et sameie med 425 seksjoner, og vi forstod tidlig at dersom alle beboerne skulle ha lader til elbil, ble det mye arbeid på oss. Både med installasjon av alle ladebokser, men også alt av vedlikehold og papirarbeid som gjerne kommer med det, sier Nærø.

I et såpass stort sameie hviler det allerede mange oppgaver på styret for å sørge for at alle behov blir møtt i hverdag. Derfor ønsket de å finne en totalleverandør av elbillading som kunne ta seg av alt av installasjon, kundeservice og vedlikehold av ladeboksene.

– For å unngå mye administrasjon valgte vi å «outsource» denne tjenesten. Styret gjennomførte en anbudskonkurranse, som Aneo kom best ut av, og saken ble fremmet for beslutning på årsmøtet, forklarer han videre.

I disse dager står anlegget på Ullernåsen i Oslo klart, og beboerne er godt i gang med en fulladet hverdag. 

Et grått bygg med flere balkonger

Dette er inkludert i våre ladetjenester for borettslag og sameier: 

  • Teknologisk frihet 

Uansett hvordan teknologien utvikler seg – det er vårt ansvar at ladeanlegget deres fungerer.

  • Lastbalansering

Lastbalansering fordeler effekten på en rettferdig måte mellom leilighetene i bygget og ladeanlegget. Slik sørger vi for at alle kan lage middag, og lade bilen på en effektiv måte. 

  • Null stress! 

Som en totalleverandør tar vi oss av alt som har med elbillading å gjøre i ditt borettslag eller sameie, så kan dere i styret bruke tiden på andre ting. 

Les mer om ladeanlegg for borettslag

– Nå har vi et solid og flott ladeanlegg som fungerer

Etter at ladeanlegget kom på plass med ladebokser til beboere, synes Ragnvald at det er deilig at sameiet har løst et problem, og beboerne som ønsker lader, får denne i tilsendt i posten etter at de selv har registrert seg på Aneos nettside.

– Aneo sikrer oss en veldig fremtidsrettet ladeløsning 

– Nå har vi et solid og flott ladeanlegg som fungerer, hvor den enkelte beboer bestiller et abonnement. Da mottar de en ladeboks som er enkel å montere. Mest av alt er jeg fornøyd med at sameiet har satt bort denne jobben, og at det er Aneo som er ansvarlig for drift og utvikling. Jeg er imponert over hvor godt systemet fungerer, forteller styrelederen.

På spørsmål om hva sameiet har spart i kroner og ører forklarer Nærø at tiden og energien Aneo frigjør som er den mest verdifulle.

– Vi har først og fremst spart oss mye bekymringer. Skulle vi ha maktet å etablere og drifte et opplegg som vi nå har fått, ville vi måtte ansette eller leie inn ressurser. Nå har vi også fått et ladesystem der alt som har med lading å gjøre er et forhold mellom beboer og Aneo.

Vi er rett og slett veldig fornøyde

– Det er altså veldig bra at vi nå har et system der beboer velger selv hvilket ladeabonnement de ønsker etter forbruk, og at de bare kan justerer selv på Min side hvis de kjører mer eller mindre i løpet av året, sier Nærø.

 

en mann som står utenfor en bygning

Informasjon er utrolig viktig i en prosess som dette, både i forkant og underveis. Noe Nærø synes prosjektlederne i Aneo har være gode på.

– Også her har Aneo vært proffe. De gjør det enkelt for alle beboere å bestille lader og installere den. Aneo, i samarbeid med styret, sørger at alle får informasjonen de trenger om fremdrift og bruk, sier han.

– Ved å «outsource» som vi nå har gjort, har vi også sikret oss mot systemfeil og fremtidig oppdateringer og forbedringer. Vi har rett og slett fått en veldig fremtidsrettet ladeløsning i vårt sameie, avslutter Nærø.

Production environment