Hva bør du tenke på ved valg av ladeoperatør for ladeanlegget i borettslaget ditt?

Å velge riktig ladeoperatør er avgjørende for en administrasjonsfri og kostnadseffektiv hverdag for både styret og beboere. Her er 5 viktige punkter styret i borettslaget bør tenke på når dere vurdere å sette ut jobben med ladeanlegget:

Sliten styremedlem kalkulerer kostnader for lading

1. Kostnader

  • Hvem tar regninga?: Det er viktig å finne en løsning der kostnadene for driften ikke blir en byrde for hele borettslaget, eller hvor styret må legge ut for strømmen. Ideelt sett bør kostnadene for lading belastes den enkelte beboeren basert på faktisk forbruk.

  • Transparens: Sørg for at kostnadene er tydelig kommunisert og at det ikke er skjulte gebyrer. 

    Les mer om hvordan vi fordeler strømkostnader og nettleie her

2. Kundeservice

  • Ladehjelp: En god driftsleverandør bør tilby kundeservice som en del av ladetjenesten. Beboerne bør kunne få hjelp når de trenger det, enten det gjelder tekniske problemer, fakturaspørsmål eller annet.
  • Selvhjelp: Ideellt sett bør det finnes en app eller en portal for selvhjelp hvor ladekunder kan se eget forbruk, faktura og få hjep til feilsøking.
  • Responstid: Det kan være en idé å sjekke hvordan leverandøren håndterer henvendelser og hvor raskt de svarer.
man som står ved siden av en elbil som står og lader

3. Erfaring og kompetanse

  • Fartstid: Det kan lønne seg å sjekke leverandørens erfaring og kompetanse. Velger man noen som har vært i bransjen lenge, med en stor kundebase kan dette gi en ekstra trygghet på at de vil fortsette å eksistere i lang tid fremover.
  • Kompetanse: Hva slags kompetanse og ansatte jobber hos leverandøren? Er de opptatt av å skape en god kundeopplevelse? Forhåpentligvis skal dere bruke driftsleverandøren i lang tid fremover så det er verdt å lese om de på nett eller gjøre et google søk og se hva andre kunder sier i forkant av avtaleinngåelsen.

4. Fremtidig rådgivning

  • Strategisk samarbeid: Tenk langsiktig. En god driftsleverandør kan også være en rådgiver for borettslaget. De kan hjelpe med å planlegge for fremtidige behov, oppgraderinger og endringer i ladeinfrastrukturen.
  • Spar penger: Å ha en partner som kan gi råd og veiledning kan bidra til å spare penger på sikt. De bør kunne hjelpe dere med å ta de riktige valgene når det gjelder teknologi og vedlikehold.

5. Hva med beboerne?

  • Enkelhet: Det bør være enkelt for beboerne å bli kunde og å forbli kunde. Det bør være enkelt å betale for lading, leverandøren bør tilby støtte ved bruk av ladetjenesten, samt ta seg av fakturering.
  • Rask installasjon: Hvor lang tid tar det å få en ladeboks installert, og hvor mye koster det? Er det enkelt å bestille? Hvor fort kan beboerne ta ladetjenesten i bruk? Dette er spørsmål dere bør stille potensielle driftsleverandører.

Trenger dere en partner som kan drifte ladeanlegget i deres borettslag eller sameie?

Vi i Aneo mobility har erfaringen, kompetansen og løsningene for å gi dere en god og administrasjonsfri ladehverdag.  

 

Bestill en uforpliktende samtale her!

Production environment