Slik forlenger du elbilens levetid med smart lading

En av de beste tingene med hjemmelading er at du ikke trenger å være redd for å gå tom for strøm. Det er bare å koble til laderen og vipps så er tanken full! Men gjør du det riktig? Det finnes nemlig noen fallgruver du skal passe deg for når du kobler til bilen til ladekabelen. Her er fire gode tips til hvordan du lader smart hjemme og forlenger elbilens batterilevetid.  

4 tips til smart lading i borettslag og sameier 

  1. Hurtiglading kan skade batteriets levetid 

Visste du at hurtiglading kan skade elbilbatteriet og redusere levetiden over tid? Hurtiglading er fristende å benytte seg av når man har dårlig tid og trenger å øke batterikapasiteten fra 20 til 80 prosent i løpet av kort tid, men det er ikke særlig lurt å bruke hurtiglading som sin go-to.  

Varmeutvikling i pakken sliter på batteriet under hurtigladingen, og det gir ikke bilen tid til å balansere cellene sine regelmessig nok.   

Ifølge en artikkel på elbil.no er det også smartere å lade saktere på planlagte tidspunkt i døgnet hvor strømnettet er mindre belastet. Det eneste som skal til er litt planlegging, og en kostnadseffektiv ladepakke. 

2. 80 prosent er «den nye» 100 prosent 

 Et annet viktig bidrag til å ivareta batteriets helse er å avslutte ladingen før den går over 80 prosent. Dagens lithium-ion-teknologi er sårbar for hyppige og ekstreme utladinger – som å tømmes helt eller å fylles til 100 prosent. Det kan degradere cellene over tid, og gir mindre kapasitet og dermed kortere rekkevidde på elbilen.  

3. Plugg i ladekabelen med det samme du kommer hjem 

Som en god huskeregel til punktet ovenfor, anbefaler vi å koble til laderen når du parkerer hjemme. Da slipper du å glemme det når du trer innenfor husets fire vegger, og oppgavene som ofte ligger og venter tar over fokuset ditt.   

I motsetning til biler som kjører på fossilt brennstoff trenger du ikke «fylle opp tanken» når du først skal innom bensinstasjonen. For elbiler er det faktisk motsatt. Litt og litt strøm daglig er bedre enn å lade fullt batteri én til to ganger i uka.  

På Min side kan du enkelt starte og stoppe ladingen fra der du er med mobilen. Dermed blir det enkelt å få kontroll på når du lader.  

4. Tryggere og smartere lading med Aneo  

Med ladepakke hos Aneo, får du og naboene dine både et ladeabonnement til fast pris – med blant annet ladeboks og nettleie inkludert. Våre ladebokser sørger for å fordele strømmen smartest mulig til de som lader samtidig.  

Du velger selv hvilken ladepakke som passer ditt behov – vi tar oss av installasjon, gratis service året rundt og alt som skal til for å en trygg og forutsigbar ladehverdag. 

Hvis du skulle bruke opp antall kilowatttimer før månedsslutt, er det lurt å se om det kunne vært lønnsomt å investere i en litt større ladepakke. Med vår rolloverløsning vil kilowattimene du ikke bruker overføres til neste måned* for at du skal få mer ut av ladepakken din. Dette gjør du også kjapt på Min side.

Ta kontakt med oss!

Åpningstider: Mandag - fredag 8 - 18 Lørdag 10 - 14

Production environment