Slik forlenger du elbilens levetid med smart lading

En av de beste tingene med hjemmelading, er at du alltid har tilgang til strøm når du trenger. Det er bare å koble til laderen og vipps så er tanken full! Men gjør du det riktig? Det finnes nemlig noen fallgruver du skal passe deg for når du kobler til bilen til ladekabelen. Her er fire gode tips til hvordan du lader smart hjemme og forlenger elbilens batterilevetid.  

4 tips til smart lading i borettslag og sameier 

1. Hurtiglading kan skade batteriets levetid 

Visste du at hurtiglading kan skade elbilbatteriet og redusere levetiden over tid? Hurtiglading er fristende å benytte seg av når man har dårlig tid og trenger å øke batterikapasiteten fra 20 til 80 prosent i løpet av kort tid, men det er ikke særlig lurt å bruke hurtiglading som sin go-to.  

Varmeutvikling i pakken sliter på batteriet under hurtigladingen, og det gir ikke bilen tid til å balansere cellene sine regelmessig nok.   

Ifølge en artikkel på elbil.no er det også smartere å lade saktere på planlagte tidspunkt i døgnet hvor strømnettet er mindre belastet. Det eneste som skal til er litt planlegging, og et kostnadseffektivt ladeabonnement. 

2. Plugg i ladekabelen med det samme du kommer hjem 

Som en god huskeregel til punktet ovenfor, anbefaler vi å koble til laderen når du parkerer hjemme. Da slipper du å glemme det når du trer innenfor husets fire vegger, og oppgavene som ofte ligger og venter tar over fokuset ditt.   

I motsetning til biler som kjører på fossilt brennstoff trenger du ikke «fylle opp tanken» når du først skal innom bensinstasjonen. For elbiler er det faktisk motsatt. Litt og litt strøm daglig er bedre enn å lade fullt batteri én til to ganger i uka.  

Min side kan du enkelt starte og stoppe ladingen fra der du er på  mobilen. Dermed blir det enkelt å få kontroll på når du lader.  

TIPS! Lagre Min side på mobilens hjemskjerm.

Slik gjør du det 

3. 80 prosent er «den nye» 100 prosent 

Et annet viktig grep som ivaretar batteriets helse er å avslutte ladingen før den går langt over 80 prosent. Dagens lithium-ion-teknologi er sårbar for hyppige og ekstreme utladinger – som å tømmes helt eller å fylles til 100 prosent. Det kan degradere cellene over tid, og gir mindre kapasitet og dermed kortere rekkevidde på elbilen.  

4. Tryggere og smartere lading med Aneo  

Med ladeabonnement fra Aneo, får du og naboene dine et ladeabonnement til fast pris – med blant annet ladeboks og nettleie inkludert. Våre ladebokser sørger for å fordele strømmen smartest mulig til de som lader samtidig.  

Du velger selv hvilket abonnement som passer ditt behov – vi tar oss av installasjon, gratis service året rundt og alt som skal til for å en trygg og forutsigbar ladehverdag. 

Se våre ladeabonnement 

 

Hvis du skulle bruke opp antall kilowatttimer før månedsslutt, er det lurt å se om det kunne vært lønnsomt å investere i et litt større abonnement. Med vår rolloverløsning vil kilowattimene du ikke bruker overføres til neste måned* slik at du kan få mer ut av abonnementet ditt. Du kan gjøre endringer i abonnementet ditt på Min side. 

 

*Du kan samle opptil 2 måndeder Rollover 

Production environment