Hvordan øker ladetilgang til elbil prisen på boligen din?

Dersom dere har bygget et felles ladeanlegg i borettslaget eller sameiet, er det gode nyheter – også for deg som ikke har elbil selv.

en bygning med balkonger og busker

Bilparken i Norge er nesten helt elektrisk, og du vil naturligvis at elbilistene skal komme på visning. Særlig når du vet at én ekstra budgiver kan bety minst 45. 000,- mer igjen for leiligheten din*! 

Etterspørsel etter ladepunkt på visning 

– Det går ikke én visning uten at vi får spørsmål om det er ladepunkt etablert, og hvis ikke, hva det koster å etablere. Nesten alle har elbil nå, så konkurransen er knallhard hvis du ikke kan selge bolig med ladepunkt, forteller Mats Eidem som er eiendomsmeglerfullmektig i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.

Eidem sier at 95 prosent av leilighetene han selger er borettslag- og selveierleiligheter, og at etterspørselen er stor i alle kjøpegrupper, fra ung til voksen.

– Etabler ladeanlegg hvis du vil ha mest mulig for boligen din den dagen den skal selges. Gjør borettslaget eller sameiet ditt så attraktivt som mulig så flest mulig kommer på visning, for da får du en bedre sjanse for budrunde og bedre pris for boligen din, råder han.

Kontakt oss om ladeanlegg i borettslaget eller sameiet ditt!

 

Prisdriver som kan føre til budrunder

– Elbileiere er villige til å betale for eget ladepunkt. Ingen elbileiere vil gå på visninger der det ikke er mulighet for elbillading hjemme, så du har en klar fordel hvis det er på plass, påpeker Eidem.

All megling handler om å få flest mulig riktige folk til å se annonsen og komme på visning. Hvis du tenker at hele markedet er elbileiere, må du ha ladeplass for ikke å ekskludere noen av de potensielle kjøperne.

Én ekstra budgiver er verdt minst 45 000 kr

– Vi satt og regnet på det for et par uker siden: Én ekstra budgiver er i dag verdt minst 45 000 kr når det gjelder leiligheter i borettslag og sameier. Hvis du fjerner halvparten av interessentene på leiligheten den dagen den skal selges, er det MYE du potensielt går glipp av, sier Eidem.

Få fram fordelene med ladeanlegget i boligannonsen

De som går på visning spør gjerne megler om det er lademulighet eller ikke, men de vet ikke hva som skiller de ulike løsningene. Et ladeanlegg er ikke et ladeanlegg, så det gjelder å få fram hvor raskt, rimelig og enkelt man kan komme i gang med Aneo.

– Aneo sin ladetjeneste, som er klar fra innflyttingsdato, er veldig attraktiv for den som kjøper. Det er en vesensforskjell fra det å måtte sette opp et eget ladepunkt for 30 - 40.000. Minn gjerne megleren din om dette salgspoenget, tipser Eidem, som selv pleier å inkludere bilde av parkeringsplassen i boligannonsen.

Ladeabonnement fra Aneo koster fra 249 kr/mnd.

 

Les mer om fordelene med ladetjeneste fra Aneo

 

*Basert på gjennomsnittlig kvadratmeterpris for leiligheter i Norge i 2024.

Vurderer dere ladeanlegg i deres boligselskap?

* Påkrevde felt
Samtykker

Aneo vil kunne sende deg relevant informasjon og nyheter. Du kan når som helst reservere deg mot utsendelsene. 

Ved å sende inn skjemaet, godtar du vår personvernerklæring

 

Production environment