Elbillading i vinterkulda - Få maks ut av rekkevidden på elbilen din!

Selv om kalenderen tilsier at våren er rett rundt hjørnet, regjerer kong vinter stadig over det ganske land. Kulde er som kjent ikke elbilens beste venn, og mange opplever frustrasjon over redusert rekkevidde og ladehastighet elbilen. Derfor har vi skrevet ned noen tips og råd til hvordan du kan lade elbilen din smart og effektivt, og få maks ut av rekkevidden i vinterkulda!

5 tips til bedre raskere lading og lengre rekkevidde:

 

 1. Har du tilgang til lader hjemme? Lad bilen tett opptil avreise

  Om du har tilgang til elbillader hjemme, sett på timer eller styr laderen din via app slik at bilen er ferdigladet og oppvarmet til du skal ut å kjøre. Så trenger ikke elbilen å bruke masse energi på dette når du skal ut å kjøre i kulda. Dette vil også redusere slitasje og opprettholde levetiden på batteriet.

 2. Har du ikke tilgang til elbillader hjemme? Lad mens batteriet er varmt 

  Sørg for at batteriet er varmt når du setter bilen til lading. Et kaldt batteri vil redusere batteriets evne til å ta imot strøm og ladingen vil ta lengre tid. Du bør derfor ha kjørt et par timer i høy hastighet for å kjøre batteriet så varmt som mulig før du lader. Når du ankommer ladepunktet, bør du sette bilen til lading umiddelbart. 

 3. Varm opp bilen på forhånd 

  Med ferdig oppvarmet bil og batteri, kan elbilen din benytte energien til økt rekkevidde på veien. Men husk å være plugget til laderen, da tappes ikke batteriet med mindre oppvarmingen bruker mer strøm enn ladingen gir.

  Les mer om hvordan å beregne ladetid på elbilen din her!

 4. Parker bilen innendørs 

  Har du mulighet til å parkere elbilen innendørs, vil det gjøre at den lader raskere siden batteriet ikke er like kaldt som det ville vært om bilen stod ute. Da slipper du å bruke mer strøm enn nødvendig for å varme opp bilen igjen når du skal ut å kjøre. Ved å parkere innendørs vil bilen også miste mindre batteri over natten. 

 5. Tilpass kjøringen etter forholdene 

  Har du tenkt over kjørestilen din og hvordan den påvirker rekkevidden til elbilen din? Faktisk er din egen kjørestil noe av det som påvirker rekkevidden mest. Vinterføre er grunn nok i seg selv til å senke farten og kjøre varsomt. Ikke bare sparer dette rekkevidden, det et også den sikreste måten å kjøre på. 

 

 

Kjører du elbil og ønsker en forutsigbar, fleksibel og bekymringsfri ladeløsning i ditt parkeringsanlegg?

Les mer og tips oss om ditt borettslag eller sameie, så tar vi kontakt!

 

 

 

 

Production environment