Elbillading i vinterkulda - Få maks ut av rekkevidden på elbilen din!

Kulden er ikke akkurat kjent som elbilbatteriets beste venn, og mange opplever frustrasjon over redusert rekkevidde og ladehastighet på elbilen. Derfor har vi skrevet ned noen tips og råd til hvordan du kan lade elbilen din smart og effektivt, og få maks ut av rekkevidden i vinterkulda!

Elbil lader utendørs og det snør

1. Lad elbilen tett opptil avreise

Om du har tilgang til elbillader hjemme, sett på timer eller styr laderen din via app slik at bilen er ferdigladet og oppvarmet til du skal ut å kjøre.

Så trenger ikke elbilen å bruke masse energi på dette når du skal ut å kjøre i kulda. Dette reduserer også slitasje og forlenger levetiden til batteriet.

 

2. Lad gjerne etter en kjøretur når motoren fortsatt er varm

Da er også batteriet varmt når du setter bilen til lading. Når bilen har stått rolig i kulden, vil batteriet også ha dårligere evne til å ta imot strøm og ladingen vil ta lengre tid. 

Du bør derfor ha kjørt et par timer i høy hastighet slik at batteriet er så varmt som mulig før du lader. Når du ankommer ladepunktet, bør du sette bilen til lading umiddelbart. 

 

Slik beregner du ladetid på elbilen din

 

3. Varm opp bilen på forhånd

Med ferdig oppvarmet bil og batteri, kan elbilen din benytte energien til økt rekkevidde på veien. Sintek-forskere anbefaler å bruke elbilbatteriet til oppvarming fremfor å ha laderen plugget i. Det er både mer lønnsomt for sluttbruker, i tillegg til at belastningen på strømnettet blir lavere.

4. Planlegg et ekstra ladestopp på veien

Hvis du vet at du skal kjøre langt, er det smart å sjekke ut ladestasjoner på veien. Da vet du at det vil komme en mulighet til å fylle opp batteriet litt ekstra dersom du ser at batteriet ikke strekker hele ruta.

5. Parker innendørs  – hvis du kan

Har du mulighet til å parkere elbilen innendørs, vil det gjøre det enklere å lade den raskere – ganske enkelt fordi batteriet ikke er like kaldt som når bilen står ute. Da slipper du å bruke mer strøm enn nødvendig for å varme opp bilen igjen når du skal ut å kjøre. Ved å parkere innendørs vil bilen også miste mindre batteri over natten.

  1. Tilpass kjøringen etter forholdene 

Har du tenkt over kjørestilen din og hvordan den påvirker rekkevidden til elbilen din? Faktisk er din egen kjørestil noe av det som påvirker rekkevidden mest.

Vinterføre er grunn nok i seg selv til å senke farten og kjøre varsomt. Ikke bare sparer dette rekkevidden, det et også den sikreste måten å kjøre på. 

På jakt etter en totalleverandør av elbillading der du bor?

Med Aneo på laget er din ladehverdag vårt ansvar. Det betyr, blant annet, at vi sørger for at ladingen i borettslaget eller sameier funker som det skal – også når kulden er på sitt verste.

 

Tips oss og få en uforpliktende befaring

Production environment