Bekymringsfri elbillading med Aneo – fra mye til null administrasjon!

Få elbileiere vil argumentere mot at høye strømpriser og ladeproblemer er en reell bekymring. For styret og beboerne i Ulven Borettslag derimot, ble ladeavtale med Aneo løsningen på alle deres ladeutfordringer.

Fra mye administrasjon...

I 2018 fikk styret i Ulven Borettslag installert ladebokser. Tidligere hadde området kun hatt fire offentlige ladere nederst i gaten som «aldri» var ledige, forteller Øyvind Pedersen, styremedlem i borettslaget. Mangel på lademuligheter var imidlertid ikke det største problemet styret møtte på. Med stadig flere beboere som ønsket elbillading ble administrering etter hvert uhåndterlig.

Øyvind beskriver et voldsomt administrasjonsarbeid, som innebar alt fra bestilling og montering av ladere, til vedlikehold og eventuelle reparasjoner. Styret håndterte også betaling, og måtte selv justere prisene opp og ned i takt med stadig skiftende strømpriser. I tillegg hadde de en konstant usikkerhet hengende over seg:

Hva ville skje hvis styrets ildsjel, som tok seg av arbeidet med ladingen, flyttet eller gikk ut av styret?

Til null administrasjon...

Løsningen ble i 2019 å inngå ladeavtale med Aneo, som da het Ohmia Charging. Aneo tilbyr ladeløsninger for sameier og borettslag som en komplett tjeneste til en fast pris i måneden – helt uavhengig av strømprisen. Dette innebærer at Aneo tar seg av alt knyttet til elbillading i borettslaget. Beboerne inngår selv en ladeavtale med selskapet, som installerer ladeboks, ordner med fakturaer og håndterer drift og vedlikehold. For Øyvind og resten av styret i Ulven Borettslag, som i dag har nærmere 100 elbilladere, er avtalen gull verdt.

Les mer om lading i borettslag

For vår del har administrasjonen gått ned til null. Hvor deilig er ikke det? 
- Øyvind Pedersen, styremedlem

Slik virker avtalen

Aneo tilbyr elbillading til borettslag og sameier. Vi tar ansvar for klargjøring av all infrastruktur og klargjør hver parkeringsplass for lading. Beboerne som ønsker det, bestiller deretter en ladepakke etter sitt strømbehov og får lader tilsendt i posten. Ubrukte kWt føres videre til neste måned. Aneo tar ansvar for drift, vedlikehold og oppdateringer, kundeservice og fakturering. Les mer om avtalen her.

De smarte laderne styres fra et skybasert system og støtter opp mot 11kW på 230V anlegg. Hvor mye effekt man får vil være avhengig av flere forhold. Blant annet ladehastigheten på bilen, hvor mange som lader samtidig og hvor mye effekt som er tilgjengelig i det lokale strømnettet. Du kan lese mer om hvordan du beregner ladetiden på bilen din her.

Kjører du elbil og ønsker en forutsigbar, fleksibel og bekymringsfri ladeløsning i ditt parkeringsanlegg?

 

Production environment