Gå til hovedinnhold Gå til søk

Rollover, hvordan fungerer det?

Det skal være fleksibelt, forutsigbart og bekymringsfritt å være kunde hos oss. Derfor har våre ladepakker en fast pris i måneden for et gitt antall kilowattimer. For å gjøre elbilladingen hjemme enda mer forutsigbart har vi rollover inkludert i alle ladepakkene våre. Har du ikke brukt opp dine kilowattimer ved månedsskiftet rulles de automatisk over til neste måned, slik at forbruket ditt kan variere uten at prisen gjør det samme.

Hva er egentlig Rollover? 

Rollover betyr helt enkelt at du kan ta med deg ubrukte kilowattimer inkludert i din ladepakke, over til bruk i neste måned. Hvis du for eksempel har 100 kWt inkludert i ladepakken, men kun har brukt 50 kWt i løpet av måneden, vil de resterende 50 kWt overføres til måneden etter.

Slik sparer du inntil to ganger det antallet kWt du har inkludert i pakken din, per måned. Det vil si at om du har 100 kWt inkludert, så kan du du faktisk ha en total kvote på 300 kWt (100 i ladepakke + 2x100 i rollover). 

Oppgradere eller nedgradere ladepakke  

Skulle du ha behov for å endre størrelse på din ladepakke, vil dette ha betydning for antall kWt i rollover du har tilgjengelig. Ved å nedgradere ladepakken vil kvoten reduseres til to ganger antall inkluderte kWt i den nye pakken. Likeledes vil kvoten for tilgjengelige kWt i rollover økes tilsvarende ved oppgradering av ladepakke. 

Har du derfor spart mer enn to ganger kWt inkludert i den nye pakken din, mister du dette overskuddet ved nedgradering, mens det beholdes og bygges på ved oppgradering.  

Eksempel:  

Nedgradering fra en ladepakke med 100 kWt til 50 kWt inkludert, vil redusere total kvote fra 300 kWt (100 i ladepakke + 2x100 i rollover) til 150kWt (50 i ladepakke + 2x50 i rollover). 

Oppgradering fra en ladepakke med 100 kWt til 200 kWt inkludert, vil øke total kvote fra 300 kWt (100 i ladepakke + 2x100 i rollover) til 600 kWt (200 i ladepakke + 2x200 i rollover). 

Slik lagrer du Min side på mobilens hjemskjerm

Spar strømmen til når du trenger den 

En av de store fordelene med rollover og ladepakkene våre, er den faste og forutsigbare prisen du betaler for antall kWt per måned. Selv om du noen måneder skulle bruke mindre strøm enn hva du har i ladepakken din, får du fortsatt brukt opp de kWt du betaler for. I vintermånedene bruker for eksempel elbilene langt mer strøm for å kjøre samme avstand som på sommeren. Om du da sparer opp rollover om sommeren, kan du bruke disse til vinteren og fortsatt forholde deg den samme faste, forutsigbare prisen hele året gjennom uten å måtte bytte ladepakke. 

Med ladepakke fra Aneo er det ingen utløpsdato for når du må benytte deg av rollover, og på Min side har du full oversikt over hvor mange kWt du har brukt, og hvor mye du har igjen. 

Gå til Min side

Production environment